Топ скулптор вдига паметник на Стефан Данаилов за 50 бона!(Подробности)

Топ скулптор вдига паметник на Стефан Данаилов за 50 бона!(Подробности)
Гласувайте за статията

Именит скулптор ще прави паметник на Стефан Данаилов!

На 27 август се навършиха 9 месеца от смъртта на Стефан Данаилов. Семейството му ще организира помен, за да почете паметта му, а на гроба му цветя ще поднесат и негови ученици.

Биологичният му син Владимир от актрисата Ирен Кривошиева обаче няма да успее да се прибере от Америка за възпоменанието,

Стефан Данаилов

Чапа прави паметник на Стефан Данаилов

тъй като преди седмици най-после е започнал стаж като хирург, а това изключва отсъствието му.

Влади, който реши да следва медицина в Щатите и изтегли студентски кредит, взема изпитите си без проблем и вече се упражнява със скалпела в една от болниците в Западна Вирджиния.

Все още обаче наследникът на кинолегендата не е дипломиран хирург и ще трябва да се задоволява само с минималното заплащане, което се отпуска за стажантите.

Въпреки това бил напълно отдаден на лекарското дело, а в България планирал да се върне в началото на зимата, за да може да присъства на първата годишнина от смъртта на своя баща.

Тогава ще бъде готов и поставен и паметникът на гроба на Стефан Данаилов, който е поръчан на именития ни скулптор Георги Чапкънов. Също той преди време отлял и надгробната плоча на Мери, съпругата на Ламбо.

Паметникът на Данаилов ще бъде изработен от чист бронз и ще изобразява красива роза. Приживе актьорът отделил пари и за това, тъй като не желаел да затормозява по никакъв начин близките си.

Ламбо оставил 50 хиляди лева, с които да му бъде направена желаната от него надгробна плоча, като едновременно с това предплатил и 28 хиляди лева за общия гроб със съпругата му Мария на Боянските гробища.

Високата сума подсигурява на собственика на парцела ползването му за 100 години напред и може да се плати предварително.

Поддръжката също струва пари – от 20 до 200 лева месечно, които Ламбо също предвидил, преди да си отиде от този свят, пише „Ретро“.

Големият актьор ни напусна завинаги на 27 ноември 2019 г. на 76-годишна възраст след тежко боледуване. На поклонението му в Народния театър за последно сбогом се стекоха хиляди хора, а опашките се виеха чак до вечерта.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар