Китай с нови доказателства за разпространението на COVID-19

Китай с нови доказателства за разпространението на COVID-19
Гласувайте за статията

Непрочистеният въздух в затворените помещения съдейства за разпространението на вируса

Китай представи нови доказателства за разпространението на COVID-19 във въздуха.

Болен пътник (без симптоми) в автобус с лоша вентилация, заразява близо двадесет души. Това се случило през януари в началото на разпространението на пандемията от COVID-19 в Китай.

COVID-19

Непрочистеният въздух в затворените помещения съдейства за разпространението на вируса

Заразата е била налице за по-малко от час, установи изследване, публикувано в списанието „Вътрешни болести“ на Американската медицинска асоциация ДЖАМА.
То предоставя нови доказателства за разпространението на новия COVID-19 по въздуха.

Здравните власти първоначално отхвърляха вероятността вируса да се предава при издишане на микроскопични частици. Експертите обаче предоставиха множество доказателства в подкрепа на това.

В публикацията експерти от Китайските центрове за борба срещу болестите описват наблюденията си върху разпространението на заразата. Те са въз основа на изследване на пътниците в два автобуса, пътували в продължение на 50 минути до религиозно събитие в Нингбо на 19 януари тази година.

Експертите са установили, че един от пътниците е заразил всички останали. Преди това той е бил в Ухан, където бе огнището на заразата. Той не е носил маска по време на пътуването и не е имал никакви симптоми на заболяване.

Климатиците в автобусите само въртели въздуха и вероятно също са допринесли за разпространението на вируса.
„Изследването показва, че в затворени помещения с въздух, който не се прочиства, SARS-COv-2 е силно разпространяващ се патоген“, пишат авторите, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар