Благородно: Асен Блатечки спасява учителка от НАТФИЗ! (още подробности)

Благородно: Асен Блатечки спасява учителка от НАТФИЗ! (още подробности)
Гласувайте за статията

Асен Блатечки спасява доцентка от НАТФИЗ, показа голямото си сърце!

Успешно започна новата учебна година, но… не за всички. Асен Блатечки поде кампания за спасяването на преподавателка от НАТФИЗ, която е в болница и има нужда от средства за живот.

Асен Блатечки

Асен Блатечки протегна ръка за помощ на доцентката

„Моля, споделете! Доцент Александра Хонг се нуждае oт нашата помощ! Една от духовните майки на поколения артисти има нужда от помощта ни. Саша Хонг е в болница и се налагат няколко сложи и скъпи интервенции. Нека се опитаме да помогнем!“, гласи съобщението, което Блатечки разпространява.

Бивши студенти, колеги и приятели се обединяват около достойната кауза и отказват да се предадат. Идваща от Ташкент и специализирала както в Москва, така и у нас, у преподавателката тече кръв от два континента.

От 1985 г. започва работа във ВИТИЗ като педагог по пантомима и сценична пластика, а в последните години е начело на катедрата „Сценично движение“.

„Нашата Саша Хонг претърпя сериозна операция, която я изправи пред поредната битка. Самата тя скри от нас своите перипетии, за да не ни тревожи, и реши сама да се бори. Разбрах съвсем скоро какво се е случило и много искам й да и помогна. Необходими са средства за сериозно, продължително лечение, рехабилитация и възстановяване, което, живот и здраве, предстои.

Сигурна съм, че четейки това, тя ще се притесни и развълнува, но да поискам помощ за нея ми диктуват душата и сърцето ми. Благодаря ви! Саша, обичам те, бог да е с теб!“, казва една от бившите й стyдентки Кристина Янева. Която понастоящем е част от Младежкия театър, пише вестник „България Днес.

С онкологично заболяване се бори доц. Хонг. „Аз съм парализирана. Метастазите са изяли част от гръбнака, 5-м гръден прешлен се счупи, затисна гръбначния мозък. На 31 август ми поставиха 8 титаниеви пирона в гръбнака.

Сега трябва бавна рехабилитация, бавно раздвижване и чакането на резултатите от хистологията и присъдата на онкокомитета. Скъпи приятели! Благодаря за подкрепата на мен и децата ми в неочакваните изпитания, които съдбата мм наложи!“, разказа самата Хонг.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар