Какво се случва в Гърция?

Какво се случва в Гърция?
Гласувайте за статията

Въпреки всичко правителството се стреми да избегне най-лошия вариант за развитие на събитията – нова строга изолация

По неговите думи властите не изключват нов режим на строга изолация. Нищо не изключваме, когато казваме, че слагаме на едната страна на везните здравето на населението и живота на хората, а на другата – икономиката, каза Пецас.

Гърция

Въпреки всичко правителството се стреми да избегне най-лошия вариант за развитие на събитията – нова строга изолация

Общественото здраве е главната ни грижа и ние нямаме дилема между икономиката и общественото здравеопазване, това е псевдодилема, когато се сблъсквате с криза в областта на здравеопазването, вие също се сблъсквате с последствията за икономиката, каза говорителят, отговаряйки на въпрос за възможно ново въвеждане на карантина, посочва БТА.

Разтревожени сме от неотдавнашното рязко увеличаване на броя на заразените в чужбина. Наблюдаваме през последните дни ситуацията във Франция и Израел, два типични примера за нашия регион, които показаха, че в течение на два-три дни броят на случаите се увеличи многократно. Отбелязваме многобройни случаи в област Атика / със столицата Атина/ и в много други райони на страната, но искаме винаги да вървим преди кривата на данните за нивото на заразяване, а не да се тътрим след нея, каза Пецас.

По всяка вероятност нарастването на броя на зазразените се дължи на разхлабването на ограничителните мерки

Той обясни нарастването на заразилите се с разхлабването на ограничителните мерки след изолацията. Побърза обаче да уточни, че правителството се стреми да избегне най-лошия вариант за развитие на събитията – нова строга изолация.
„Ще направим всичко възможно, за да решим този проблем. Още не сме стигнали до ситуация, когато е необходима принудителна изолация на населението, но всички планове остават на масата. Не искаме да стигнем до ситуацията, в която се оказаха Франция с 10 000 заразени всеки ден и Израел, който възстанови карантината“, каза Пецас.

В Гърция броят на заразяванията с коронавирус се колебае в последно време от 200 до почти 400. Постоянно увеличаване на броя на заразените се отбелязва от края на юли. Във вторник властите обявиха специални мерки за Атина и област Атика, където има най-много заболявания /по три случая на ден на 100 000 души население/.

В Атика от сряда в продължение на две седмици ще трябва да се носят защитни маски на всички работни места в държавни и частни организации и предприятия. Тяхното използване става задължително и на открито. Например на площади при струпване на хора, където е невъзможно да се спазва дистанция от 1,5 метра между хората, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар