Стивън Кинг на 73!

Стивън Кинг на 73!
Гласувайте за статията

Не е възможно поне веднъж в живота си да не сте докосвали книга на Стивън Кинг. Да не сте я отваряли и помирисвали. А там да ви чака една специфична атмосфера, която може да се усети дори още с първото изречение. 

Да, това правят книгите на Стивън Кинг с хората – объркват ги, вдъхновяват ги, променят живота им или просто събуждат въображението. Повърхностно можем спокойно да кажем, че Стивън Кинг си играе с умовете на хората доста умело. А ако погледнем доста по-дълбоко, става дума за отражение на истини и емоции, които понякога трудно ще си помислим, може би дори никога няма да изречем.

Да четеш за собствените си дълбоки страхове или емоции, написани от ръката на Стивън Кинг, е вълшебство.

Писателят, чийто постапокалиптичен роман за пандемия от смъртоносен грип „Сблъсък“ излиза през 1978 г., беше попитан в скорошно интервю за в. „Индипендънт“ дали има моменти, когато се е чувствал сякаш животът копира някой от сюжетите му. „Да, точно сега хората ми казват: „Е, изглежда, че сме в онзи роман на Стивън Кинг“. И единственият ми отговор към тях е: „Много съжалявам“, обясни писателят.

Кинг сподели, че по време на карантината отделя много време за писане на новия си роман и подчерта, че писането е „добър начин да се освободим от страха“. Честит да бъде деня му!

Източник Сп. Една. бг

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар