Как да подберем подходящите зветове за дома ни

Как да подберем подходящите зветове за дома ни
Гласувайте за статията

Цветовете влияят на настроението и ни придават определени усещания, нека разкажем малко за някои основни цветя и да видим как ни карат да се чувстваме, ако сме у дома си.

Да започнем с червеното, цвят е за огнените натури, които не се страхуват да експериментират в живота. Той дава енергия в дома и разпалва въображението. Класическо съчетание е с черно или бяло. Който има по-силен дизайнерски усет, може да го комбинира с подходящ нюанс на сиво, синьо или жълто. Вибрацията на червения цвят усилва страстта и чувствата. Ако усещате живота си и особено емоциите си застинали, непременно заложете на него, пишат и в сп. Ева.

От друга страна синият цвят е дискретен и елегантен. Той приканва към успокояване на ума, към тихи размисли, към самовглъбяване. Подходящ е за помещения, където човек иска да се отпусне и да остави грижите на деня надалече. Ето защо се използва често в спалнята на дома. Изключително елегантно е съчетанието на няколко нюанса на синьото в едно помещение.

Сега и по-неутралните – зелено и жълто. Зеленото е цветът на материалното, на растежа, развитието и обогатяването. Вибрацията му носи чувство за сигурност. Ако искате да постигнете релаксиращ ефект в банята, така че да имате усещане за домашен спа център, заложете на зеления цвят в различните му нюанси. Едно от трудните неща обаче е да се открие подходящото му съчетаване с друг цвят.

Жълтото като слънчев цвят винаги внася усещане за топлина и уют. Ако е в по-електрикови нюанси обаче, може да породи известно безпокойство. Уравновесеното жълто е едновременно чувствено и релаксиращо. Подходящо е за по-тъмни помещения, за да създаде усещане за повече светлина. Добре се съчетава с естествени материали като дърво, хартия, керамика.

Може да се експериментира и с по-рядко ползваните тонове – оранжеро, лила, кафяв, розов, но в зависимост от типа стая и обитателите й, коментираме ние от изданието Клюки.Бг, също.

Цитирано по сп. Ева

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар