Естествен и мощен антибиотик

Естествен и мощен антибиотик
Гласувайте за статията

Мед и канела е мощен природен антибиотик с антимикробно и противовъзпалително действие. Природният еликсир може да реши много здравословни проблеми. За да се възползвате максимално от лечебния ефект на комбинацията мед и канела, трябва много добре да знаете какви са ползите и ефектите от двата продукта поотделно, както и как и в какви грамажи да ги комбинирате.

Нужно е да подхождате внимателно към ароматната подправка, защото в умерени количества канелата е много полезна, но може да е вредна, ако прекалявате с нея. Когато я ползвате като подправка и аромат за вашите канелени сладкиши, е добрият вариант, но ако увеличите ударно дозата ѝ като лечебно средство, това може да предизвика нежелани странични реакции от канелата.

Здравословна и вкусна комбинация – мед и канела

Винаги предпочитайте цейлонска канела, защото масовият ѝ и по-евтин вариант е Касия, която съдържа вещества, които във високи дози може да не са полезни за здравето.

За да повдигнете имунитета, да понижите кръвната захар, да подобрите храносмилането и възбудите апетита, заложете на комбинацията от мед и канела. Тази уникална комбинация е полезна особено много за артрит, висок холестерол или кашлица, коментираме и ние.

Не с еполебайте да ползвате лечебните свойства на тези вещества.

Източник сп. Една. Бг 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар