СЗО съобщи още една лоша новина

СЗО съобщи още една лоша новина
Гласувайте за статията

Мария ван Керхове заяви, че няма сезонност

Световната здравна организация (СЗО) попари света с още една лоша новина.

Мария ван Керхове, която е ръководител на техническия екип на отдела за спешни болести на Световната здравна организация, заяви, че СЗО не счита новия тип коронавирус COVID-19 за сезонно заболяване.

СЗО

Мария ван Керхове заяви, че няма сезонност

Тя обясни, че терминът сезонност се използва, когато има увеличение на броя на случаите през зимните месеци в Северното и Южното полукълбо.
„Все още не виждаме сезонността на този вирус COVID-19.“, каза ван Керхове.

Говорителката на СЗО добави, че новата коронавирусна инфекция циркулира във всички региони и във всеки климат. Според нея разпространението на болестта може да се контролира с въвеждането на специални мерки.

Общо от началото на пандемията в света са регистрирани повече от 29 милиона случая, почти 20 милиона души са се възстановили и са загинали над 900 хиляди пациенти.

Междувременно стана ясно, че в Китай са започнали да слагат масово непроверени ваксини срещу коронавирус на хиляди граждани. Това съобщава в. „Ню Йорк таймс“. Първите дози са били отделени за работници в държавни предприятия. След тях са били ваксинирани правителствени лица и служители в научните компании, разработили препаратите.

Следващите в списъка са учители, служители в супермаркети и хора, които пътуват до рискови дестинации зад граница. Всичко това се случва в нарушение на международните разпоредби за тестване на нови ваксини. В момента в Китай се използват три различни препарата, а обхватът се разширява с оправданието, че вероятно ваксините ще се окажат ефективни и безопасни, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар