Взрив: Ивайла Бакалова върти цели 11 фирми! (виж ги тук в документи)

Взрив: Ивайла Бакалова върти цели 11 фирми! (виж ги тук в документи)
Гласувайте за статията

Ивайла Бакалова върти рекордните 11 фирми!

Мис България 2001 Ивайла Бакалова върти цели 11 фирми. Бившата манекенка се е превърнала в крупна бизнесдама и през ръцете й минават милиони левове, пише вестник „Уикенд“.

Ивайла Бакалова

Ивайла Бакалова крупна бизнесдама

Варненската красавица е основала първата си фирма още през 2007 г. с капитал от 5000 лева и съдружничка Ина Димитрова. Тя е за недвижими имоти.

На следващата година бившата половинка на бизнесмена Румен Гайтански – Вълка е основала нова фирма, отново за недвижими имоти.

Бизнесът й не потръгна особено и заради началото на световната икономическа криза Ивайла реши да замине за Дубай, където отново консултираше клиенти, желаещи да влагат парите си в недвижима собственост.

Някъде тогава започва връзката й с ресторантьора Веселин Денков – Веско Брадата. Ивайла живееше в продължение на няколко години именно в жилището на Брадата в Дубай. Там родната миска също твърдеше, че се издържа от брокерство, но колежки на красавицата се съмняват въобще да е работила в емирството.

Парите за първите фирми на смуглата красавица са дошли от Румен Вълка, а подкрепата за следващите бизнеси дошла от последния й любовник – Брадата. Веселин Денков помогнал за основаването на 9 нови компании, които красавицата въртяла формално.

Софиянецът, който държи едни от най-известните ресторанти в столицата, дори заряза съпругата си Виктория заради дългокраката красавица. Двамата бяха щастлива двойка, докато преди по-малко от месец не ги арестуваха на ГКПП „Калотина”, когато влюбените гълъбчета се връщаха от поредния си воаяж.

Фирмите на Бакалова

Според разследващите Веселин Денков е сочен за тартор на лихварската банда на Ивайло Георгиев – Пифа от столичния кв. „Люлин”, който от години тормози хората в района. Смята се, че Весо Брадата е давал пари на Пифа, за да развива лихварска дейност.

Все още се проверява и дали собственикът на ресторантите „Лебеда” и „Воденицата” не е поръчител на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Странно е, че голяма част от съдружниците на Ивайла във фирмите са чужденци, които са жители на Литва, Малта, Сейнт Винсент и Гренадини.

Според източниците на „Уикенд” Бакалова е само формален собственик на компаниите, а всъщност те са управлявани от Весо Брадата. Смята се, че по този начин са препирани част от незаконно получените приходи от лихварска дейност. В момента Ивайла Бакалова е на свобода.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар