Проф. Витанов: В страната е пълно с носители на Ковид-19, които не знаят това!

Проф. Витанов: В страната е пълно с носители на Ковид-19, които не знаят това!
Гласувайте за статията

Из цялата страна е пълно със заразени от Ковид-19!

Из цяла България в момента е пълно със заразени от Ковид-19, които обаче не знаят за това. Думите са на проф. Витанов – математикът от БАН, който следи развитието на пандемията от самото й начало.

„На всеки сто човека у нас в момента, един е заразен с Ковид-10. Излизайки на улицата, пазарувайки, всеки ден ние се срещаме с тези сто човека. Затова бъдете много внимателни“, апелира той.

По думите му пандемията се разраства, защото 100 души, които са били болни и са излекувани от заразата, я пренасят на още 124.

Според Витанов октомври е преходен месец, а истинското покачване на новозаразените ще бъде през ноември. „През август имахме ниски нива на заразата, в момента скокът й е осезаем, а идния месец може да бъде опасен“, заяви математикът.

Витанов предвижда 30 000 заразени още в края на октомври в страната ни, но се надява да не я достигнем – само със спазването на мерките и носене на предпазни маски.

„Ако издържим през ноември, то зимата ще бъде сравнително спокойна. Изтървем ли положението обаче, зимните месеци ще бъдат кошмарни. А здравната система няма да издържи на натоварването“, не крие тревогата си експертът.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар