Родителите ликуват след тази новина

Родителите ликуват след тази новина
Гласувайте за статията

Родителите ликуват след новината, която Бойко Борисов съобщи

Родителите ликува след тази новина

Родителите ликува след тази новина

Бойко Борисов зарадва всички родители с важна финансова новина.

По време на днешното онлайн заседание на Министерския съвет той потвърди казаното вчера от Деница Сачева. Той заяви, че в бюджета за следващата година ще бъде заложено всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки“.

За семейства с едно дете сумата ще е в размер на 40 лв., за семейства с две деца – 90 лв. Семействата с три деца ще получават по 135 лева месечно, допълни още премиерът.

Той разкри, че помощта ще обхване 1 200 000 деца.

„По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия“, добави още Бойко Борисов, цитиран от БЛИЦ.

Той съобщи и важна новина относно изплащането на компенсации на работодателите за запазване на заетостта. Техният срок ще бъде удължен от 1 октомври до 31 декември 2020 г.

Премиерът написа в личната си страница в мрежата, че всички пострадали предприятия от кризата могат да разчитат на подкрепата на държавата. Той поясни, че за тях са предвидени 450 млн. лв. от Фонд „Безработица“.

Борисов уточни, че компенсациите ще са в размер на 60% от осигурителния доход и 60% от дължимите от работодателя осигурителни вноски за месец август 2020 година, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар