Пазарът на имоти полудя

Пазарът на имоти полудя
Гласувайте за статията

Пазарът на имоти в столицата буквално полудя

 

Пазарът на имоти буквално полудя

Пазарът на имоти буквално полудя

Случващото се на пазара на имоти в столицата не оправда очакванията на експертите. Напук на коронакризата цените на имотите в София бележат ръст с около 6% в столичните квартали „Дружба“, „Иван Вазов“, „Овча Купел“ и „Хаджи Димитър“. Стойността е за последната една година, заяви в ефира на ТВ Европа Калоян Богданов, който е мениджър на агенция за недвижими имоти.

Той допълни, че очакванията за поевтиняване на имотите в началото на пандемията, не са се оправдали и жилищата запазват цените си.

За последната година цените на имотите в София дори бележат среден ръст, който е в размер на 4%.

Богданов добави, че хората отново са активни на имотния пазар.

Той добави, че критичният момент е бил от средата на март до края на април, когато повече сделки са били стопирани заради ограничаване на физическите контакти поради страх от заразата.

Експертът добави, че в периода 15-20 март локдаунът е притеснил повечето му колеги, които са очаквали драстичен спад в цените на имотите.

Богданов добави, че спрямо септември 2019 до септември 2020 година цените вървят около 2 и 4% ръст.

В момента в „Борово“ цената е около 1070 евро за квадратен метър, във „Витоша“ – 1090, в „Гео Милев“ – 1300, в „Дружба“ – около 900 евро, в“Иван Вазов“ – около 1756, в“Изгрев“ – 1600 евро“, добави още експертът, цитиран от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар