Окончателно: Ето какво съобщи Деница Сачева за социалните надбавки

Окончателно: Ето какво съобщи Деница Сачева за социалните надбавки
Гласувайте за статията

Деница Сачева съобщи кои социални надбавки ще бъдат увеличение и с колко

 

Деница Сачева с добри новини за социалните надбавки

Деница Сачева с добри новини за социалните надбавки

Днес Деница Сачева съобщи от Велико Търново добри новини за социалните надбавки, засягащи голяма част от българите. Социалният министър поясни, че бюджетът за социални разходи е около 2 млрд. лева и спрямо миналата година, увеличението е с 653 млн. лева, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Труд“.

Социалният министър поясни, че това увеличение включва детските надбавки без подоходен тест за следващата година, както и надбавките за ученици от първи и осми клас.

Сачева заяви, че това е изключително важно и подчерта, че помощта за осми клас е въведена тази година заради пандемията и с нейна помощ над 40 000 деца са били върнати в училище.

Тя съобщи една добра новина – и двете помощи за първи и за осми клас ще се увеличат с 50 лева и от 250 лева ще станат 300 лева. Те ще се отпускат без подоходен тест.

Средствата ще бъдат предоставяни за първия и за втория учебен срок.  Деница Сачева уточни, че по отношение на детските добавки не се дават пари, а право всяко българско дете да получи тази помощ.

Министърът на труда и социалната политика заяви, че в бюджета е предвидено и увеличение на минималната пенсия на 300 лева и на максималната на 1440 лева.

“ Средствата, които обявихме, че ще дадем в размер на 120 лева на тези, чиито пенсии са от 300 до 369 лева“, допълни още Сачева, цитирана от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар