Деница Сачева разкри истината за пенсиите

Деница Сачева разкри истината за пенсиите
Гласувайте за статията

Деница Сачева разкри истината за пенсионната система у нас

С изказването, което направи, Деница Сачева посече пенсионерите.

Деница Сачева разкри истината за пенсиите

Деница Сачева разкри истината за пенсиите

Тя коментира новия бюджет и заяви, че значителна част от мерките в него като повишаването на минималната работна заплата, на минималната пенсия, са заложени още в управленската програма и не могат да бъдат свързани с предизборна кампания.

Социалният министър коментира и мерките за справяне с коронакризата, заявявайки че те са необходими. Тя даде за пример добавката от 50 лева за пенсионерите и добави, че тези средства им се отпускат, за да преодолеят зимния сезон и тежката криза, тъй като имат нужда от здравна профилактика.

Деница Сачева заяви категорично, че постигането на абсолютна справедливост в пенсионната система е почти непостижимо предизвикателство заради. Тя поясни, че това се дължи на факта, че има пенсионери, които са се пенсионирали при различни условия и правила.

Сачева определи като несъстоятелна хипотезата, че залагат капан за следващите правителства.

„Ние се занимаваме с кризата и с проблемите на хората, затова не подадохме оставка, защото трябва да решаваме конкретни и реални проблеми. Реалните проблеми са тези – хората имат нужда от допълнителни доходи“, заяви социалният министър пред БНР.

Тя добави, че новият бюджет ще бъде дискутиран и е възможно да претърпи определени промени, преди да бъде приет.

Сачева заяви, цитирана от БЛИЦ, че са заложени общо 214 млн. лева по Закона за личната помощ и 85 млн. лева по Закона за социалните услуги и възнагражденията за личните асистенти ще бъдат увеличени.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар