Проф. Витанов с ужасяващи факти за пандемията у нас!

Проф. Витанов с ужасяващи факти за пандемията у нас!
Гласувайте за статията

Проф. Витанов разкри ужасяващи факти за пандемията у нас!

Ужасяващи факти разкри проф. Николай Витанов от БАН относно пандемията от Ковид-19 в страната ни. Според него към 70 000 души ще бъдат заразени с Ковид-19 до края на ноември, което е дори оптимистична прогноза.

Той обаче е тревожен поради факта, че базовото число е заплашително. То е 1,56, което ще рече, че 100 души оздравяват, но 156 души се заразяват.

По думите му у нас в момента реално заразените не са около 40 000, както сочи Единният информационен портал, а са около 320 000 души. Защото много хора носят вируса, но не са се подлагали на тестове.

Що се отнася до мерките против пандемията, проф. Витанов напълно одобрява носенето на маски на открито. Счита, че е добра мярка и би ни предпазила, дори и на чист въздух.

Ако бъдат наложени по-строги мерки, то разпространението отново няма да секне изведнъж. Ще трябват няколко седмици, за да забележим евентуално затихване, но дотогава всички ще трябва да сме затворени по домовете си, сочи той.

Проф. Витанов е убеден, че присъственият старт на учебната година не е бил грешка. Но е от основно значение да се спазват всички противоепидемични мерки и учители и ученици да се пазят много.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар