И макар че актрисата Ан Хатауейн се представи добре в последната си лента и бе в интересна и нестандартна за нея роля, тя получи остри критики.

Филмът „Вещиците“ от Робърт Земекис, правен по едноименния роман на Роалд Дал от 1983 г. Това е втората адаптация на романа, след филма от 1990 г. на Николас Роег.

Новата лента обаче предизвика много критики, които Хатауей не можа да подмине. Във филма вещиците са показани като същества, които имат само три пръста на ръцете. Това прилича много на вродената аномалия „ектродактилия на ръцете“, която се характеризира с пълна липса на показалец и среден пръст, а често и на безимен.Ан Хатауей се извини за новия си филм „Научих, че продукцията е наранила много хора, особено деца с подобни различия. Нека започна с това, че винаги съм била съпричастна към хората и никога не искам да погазвам нечии чувства и опит. Затова ви дължа огромно извинение за болката, която съм ви причинила. Докато играех ролята, не правех връзка между героинята и този проблем. Ако бях прозряла нещо подобно, повярвайте ми, това нямаше да излезе на екран. Искам да поднеса специално извинение на децата с подобни различия. По-добра съм от това и в бъдеще ви обещавам, че ще се постарая да не правя подобни грешки. Извинявам се и на вашите родители, които ви обичат независимо от всичко, както аз обичам своите деца. Съжалявам, че разочаровах семействата ви“, пише Ан в Инстаграм.   Цитирано по сп. Ева Ан Хатауей се извини за новия си филм - Снимка 2Ан Хатауей се извини за новия си филм - Снимка 3