Министър Костадин Ангелов с важни новини за пандемията!

Министър Костадин Ангелов с важни новини за пандемията!
1 (20%) 1 vote

Министър Костадин Ангелов с важни новини за Ковид-19!

Важни новини за разрастването на пандемията от Ковид-19 у нас съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов. Те касаят едни от най-задаваните от хората въпроси.

Първото е, че не всички заразени с Ковид-19 са подходящи за настаняване в болница. Хората обаче се паникьосват и настояват да бъдат приети там. Това обясни министър Ангелов по повод тревогата, че на мнозина им е отказана болнична помощ.

„Щом се каже на някого, че няма да бъде настанен в лечебно заведение, това означава, че няма нужда от това. Хората губят психическа устойчивост и всички държат да постъпят в болница, а това не е възможно“, обясни министър Ангелов, цитиран от БНР.

„Единственото, което е от значение, е обективната преценка на лекаря, а не страхът на заразения. Ще заявя, че случаите на хората, които не получават адекватна лекарска помощ и се раздухват от медиите, са под 0.003% от всички случаи“, обясни министърът.

По думите му в момента разпространението на заразата е дифузно и пълният локдаун на държавата няма да помогне. Ресторантите не са затворени, а работят до 23.30 часа, като при спазване на мерките в тях, опасността от зараза е минимална.

„Ако сега изведнъж отново затворим всичко, ще навредим, защото хората ще излязат масово на улиците. Българинът, в голямата си част, все още не вярва на този вирус и смята, че някой нарочно прави нещо в негов ущърб. Жалко е, но е факт“, обясни Костадин Ангелов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар