Военното разузнаване на Чехия предупреди за началото на нещо много страшно

Военното разузнаване на Чехия предупреди за началото на нещо много страшно
Гласувайте за статията

Очевидно ситуацията е напът да излезе извън контрол

Военното разузнаване на Чехия предупреди за нещо много страшно.

Те заговориха за началото на Трета световна война. Това става ясно от отчета на Военното разузнаване на Чехия за 2019 г., публикуван във вторник.

Чехия

Очевидно ситуацията е напът да излезе извън контрол

В документа е отбелязано, че в момента глобалният конфликт е в „първи стадий”.
„Формира се светогледът на онези, които могат и желаят да участват активно в него (конфликта). Постепенно се определят технологичните инструменти, с които той може да се управлява“, казват авторите на доклада.

Според анализатори възможна причина за конфликта е съперничеството между САЩ, Русия и Китай. В отчета се говори и за намаляване на значението на международното право поради липсата на мирен диалог като начин за разрешаване на противоречията.
Авторите на доклада подчертават, че манипулирането на общественото съзнание също допринася за нарастването на напрежението.

Повече от очевидно е, че оттук нататък не ни чака нищо добро. припомняме, че тези дни се появи и съобщение за нов нелечим вирус, който носи смъртност в 90% от случаите.
На фона на развихрилата се епидемия от коронавирус учените предупреждават за появата на нов – Нипах.

Той е често срещан при прилепите в Бангладеш и Индия и може да се превърне в опасен щам, който да се разпространи бързо сред хората и да се превърне в смъртоносна болест, съобщава британското издание „Експрес“, цитирано от БГНЕС.

Нипах е включен в списъка на СЗО като един от 10-те патогени с най-висок приоритет, с които трябва да се справи спешно заради потенциалните щетите, които може да причини. Вирусът обикновено се предава на хора, консумирали плодове, върху които има слюнка от заразено животно. Към момента в света не съществува лекарство или ваксина срещу този вирус и нивото на смъртните случаи при заразяване достига 90 %, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар