Бомба: Псуващият журналист с приз за най-добър репортер! (виж тук)

Бомба: Псуващият журналист с приз за най-добър репортер! (виж тук)
Гласувайте за статията

Псуващият журналист от БНТ с приз за най-добър репортер!

Един български журналист, прочул се като Псуващия журналист, успя да отклони вниманието от изборите в САЩ. В директно включване от САЩ кореспондентът на БНТ Александър Марков си изпусна нервите в ефира и зрителите чуха цветисти попържни по повод маската на лицето му.

Псуващия репортер

Псуващия журналист на една ръка от приза

Сочната псувня, сякаш излязла от устата на каруцар, разбуни духовете, а хората се разделиха на враждуващи лагери заради гафа му. Единият тръгна да брани Марков, а другият да го хули. Героят от репортажа побърза да се извини за излагацията.

„Колкото и да се стараеш, да отделяш време и да се подготвяш, колкото и да си наясно с правилата за поведение в ефир, в определени моменти, когато си 24 часа на крак, не си спал от денонощия и очилата ти се изпотяват от собствения ти дъх, казваш неща, които не бива“, оправда се Марков.

Ако не беше се изпуснал в ефира, едва ли репортерът щеше да придобие такава популярност, макар да работи в БНТ от години.

Той е сред основните репортери на държавната телевизия и отразява ключови теми от България и света. Кракът му не за пръв път стъпва в Америка.

Прага на телевизията 30-годишният Марков прекрачва още като студент. Миналата година той получава редица награди за работата си. В края на 2019 взема грамота от БНТ за най-добър репортер на годината.

Мнозина от колегите му обаче смятат, че кариерата му ще бъде възпрепятствана от конфузния гаф, пише столичен вестник.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар