Прогнозата на ООН за 2021 година ще ви накара да настръхнете

Прогнозата на ООН за 2021 година ще ви накара да настръхнете
Гласувайте за статията

Категорични са, че всяко влошаване на ситуацията ще води до масов глад

ООН направи изключително страшна прогноза за 2021 година, която накара света да настръхне.

Кризата, причинена от мерките на политиците, няма да е ограничена само до настоящата година. Всъщност ефектите от нея ще се усещат от тях и догодина. За това предупреди директорът на Световната програма по прехраната Дейвид Бийсли, предаде „Zero Hedge“.

ООН

Категорични са, че всяко влошаване на ситуацията ще води до масов глад

Неговата прогноза е, че през 2021 г. ще се наблюдава унищожителен глад, най-вече в бедните страни. А очакването, че след първото затваряне ще видим скоростен растеж на икономиките и възстановяване на веригите на доставки, изглежда, засега не се сбъдва.

Дори напротив – страните по света отново се затварят. Резултатът от това ще е загубата на още много животи заради глад глобално.
„Ще станем свидетели на глад с библейски измерения през 2021 г.“, каза Бийсли. Според него следващата година ще е по-тежка от тази по отношение на гладуващите.

Същевременно заради работата си в тази сфера, Световната програма по прехраната на ООН през тази година получи Нобеловата награда за мир. Според доклад, публикуван от програмата и Организацията по прехраната и земеделието към ООН в 20 държави „е изключително вероятно да се наблюдава пик на остра хранителна несигурност в следващите между три и шест месеца. Необходимо е спешно внимание.“

Сред тях са Йемен, в който заради войната, започната от Саудитска Арабия, днес се наблюдава най-тежката хуманитарна катастрофа, Североизточна Нигерия и Буркина Фасо.
„Там се наблюдава критична ситуация на гладуване заради години конфликти или други шокове. Всяко влошаване на ситуацията ще доведе до масов глад“, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар