Депутатите взеха важни финансови решения

Депутатите взеха важни финансови решения
Гласувайте за статията
Депутатите взеха куп важни решения
Депутатите взеха важни финансови решения

Депутатите взеха важни финансови решения

Днес депутатите в парламента гласуваха бюджета. Те взеха няколко окончателни решения. Вече  е ясен размерът на минималната пенсия, както и на минималния осигурителния доход за самоосигуряващите се лица през 2021 г., съобщава БЛИЦ, позовавайки се на „Фокус“. Минималната сума, върху която самоосигуряващите се лица могат да се осигуряват е в размер на 650 лева.

Народните представители взеха това решение при приемането на текстове на второ четене от бюджета на ДОО за 2021 г.
Те решиха минималният месечен размер на осигурителния доход за регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители през следващата година да бъде в размер на 420 лева, а максималният осигурителния доход – 3000 лв.
Това бяха и първоначалните предложенията на Министерски съвет. Днес те бяха приети в пленарната зала.
Между двете четения постъпи предложение от страна на БСП. От партията предложиха минималният осигурителен доход да бъде 720 лева, а максималният – 3900 лв. Но това предложение не беше прието.
Днес бе взето и окончателно решение за минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст. Тя ще бъде в размер на 300 лева, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на „Фокус“.
„Воля“ отправиха предложение между двете четения. Депутатите от партията на Марешки настояваха размерът на минималната пенсия да бъде 350 лв. Но това предложение беше категорично отхвърлено.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар