Направиха го: Поставиха държавата в локдаун за 3 седмици!

Направиха го: Поставиха държавата в локдаун за 3 седмици!
Гласувайте за статията

Поставиха държавата в локдаун за три седмици, решено е!

От петък вечерта, за три седмици, до 21 декември, страната ни е поставена в локдаун. Мерките са одобрени от Министерски съвет и ще бъдат следните:

– спират се присъствените учебни занятия на учениците от 1 до 12 клас; всички извънкласни занимания, посещенията на всички висши училища, всички присъствени и групови занятия във центрове и школи.

– спират се посещенията в детски ясли, градини, детски центрове и групи, предоставящи организирани групови услуги за деца.

– спира се провеждането на конгреси, семинари, обучения, тиймбилдинги в присъствена форма.

– спират се груповите културни и развлекателни мероприятия, като изключения прави посещението на театър при заетост на местата до 30% от общия капацитет, спазване на дистанция и носенето на маска.

– забравява се провеждането и организирането на събирания и тържества от частен характер с присъствието на над 15 човека.

– забраняват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 души. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика.

– спират се посещенията във фитнес залите.

– спират се посещенията на всички заведения за хранене, ресторанти, кафенета и други. Допускат се само доставки на храна за дома и офиса.

– спират се посещения в игрални зали и казина.

– спират се посещенията във всички магазини от тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, оптиките, дрогерии, зоомагазин, банки, застрохователи, доставчици на платежни услуги, офисите на телекомуникационни оператори. Забраната е за големи търговски обекти, магазините, които са малки, ще продължат да работят.

– спират се туристическите посещения в страната и чужбина.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар