Нова финансова помощ за родителите

Нова финансова помощ за родителите
Гласувайте за статията

Деница Сачева съобщи по какви критерии ще бъде отпускана новата помощ за родителите

Отпускат нова помощ за родителите

Отпускат нова помощ за родителите

Деница Сачева обяви важни финансови новини, касаещи родителите, бизнеса и голяма част от българските граждани.

Тя сподели, че днес е било взето едно много трудно решение с много компромиси, но всички мерки за подкрепа ще продължат и никой няма да бъде оставен сам.

Министърът на труда и социалната политика заяви, че продължават мерките 60/40, 80/20, както и патронажната грижа за хората, които са карантинирани.

Тя добави, че родителите, които ще трябва да гледат децата си в този период, ще получават и нова помощ, като критериите за достъпа до нея са променени.

Средният доход на член от семейството трябва да бъде 915 лева и съответно родителите, ако са в неплатен отпуск, ще имат право на 610 лева минимална работна заплата.

По този начин ще бъдат подкрепени доста родители.

„Съзнаваме, че минималната работната заплата не е реалният доход, който те могат да получават, но е помощта, която можем да осигурим веднага“, поясни Сачева.

Тя допълни, че приета и нова помощ за затворените бизнеси във връзка с изплащането на компенсации на работещите в икономически дейности, чиято дейност е временно преустановена с акт на държавен орган.

Осигурените на 8-часов работен ден ще могат да разчитат на 24 лева на ден. От понеделник кандидатстването по тази помощ ще е достъпно. Сумата ще се изплаща директно на работника.

Общо 356 000 души са тези, които ще бъдат обхванати от мерките.

Изплащането на 1000 лева допълнително на всички медицински специалисти също продължава, заяви Сачева, цитирана от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар