Доброволецът Тервел Пулев разказа неподозирани неща за Ковид-19! (виж тук)

Доброволецът Тервел Пулев разказа неподозирани неща за Ковид-19! (виж тук)
Гласувайте за статията

Тервел Пулев показа добро сърце и благородство!

Боксьорът Тервел Пулев отново излезе на първа линия в битката с коронавируса. Бронзовият олимпийски медалист се включи като доброволец в Спешното отделение на болница „Софиямед“. Още през април 37-годишният софиянец подаде ръка на медиците.

Тервел Пулев

Тервел Пулев показа благородство и смелост

Сега положението е доста по-тежко според докторите, а и от видяното – разказа за вестник „България Днес“ Тервел Пулев в една от малкото почивки от неговите задължения като доброволец.

– В болницата има вече затворен коридор, който граничи със спешното отделение. В определен час оттам се придвижват само пациенти с COVID или такива, които имат съмнение, че са болни. Правят се изследвания и рентгени. Преди това го нямаше. Вече броят на заболелите е доста по-голям.“

Всички болнични заведения в страната страдат от липса на компетентни специалисти. Има сериозен недостиг на доброволци, които да помагат за придвижването на пациенти и дезинфекция на помещенията.

„Големият проблем е в медицинския персонал, защото много хора от тях са болни и карантинирани – обясни Тервел Пулев. – Това създава дисбаланс. Има и случаи на починали доктори.“

Боксьорът се включва навсякъде, където има нужда от него. Напрежението сред пациентите и притеснението от коварната болест понякога създава взривоопасни ситуации в болниците.

„Помагам с всичко – обобщи своите задачи Тервел Пулев. – Има проблемни пациенти, с които останалите не могат да се оправят. Затова е хубаво и аз да бъда там.“

От болницата са щастливи не само от допълнителната ръка в неравната война с коронавируса, но и от примера, даван от успешния спортист.

„Благодарим на Тервел Пулев, както и на семейството му, защото той е тук – коментира началникът на Спешното отделение в „Софиямед“ д-р Иван Христов.

– Той е пример за това как освен в спорта, но и в живота може да бъдеш шампион чрез личния си пример. За разлика от много хора, които само говорят, той показва с действия позитивния пример.“

Коронавирусът обърка плановете на Тервел Пулев. Неговата професионална кариера върви отлично с 15 победи в 15 мача.

За последно българинът се боксира на голямата галавечер в Пловдив през миналата година, където се справи с американеца Дишон Уебстър и спечели интернационална титла.

Кубрат Пулев обеща да дари половината хонорар от мача си с Антъни Джошуа за битката срещу коронавируса в България. Кобрата даде интервю пред немското издание „Билд“ през април, в което разказа как планира да подпомогне медиците.

„Ще даря 50% от парите за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам за лекарите, медицинските сестри, болниците и за закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус“, сподели братът на Тервел Пулев.

Българинът ще се бие със световния шампион в тежка категория на 12 декември в Лондон. В момента Пулев продължава с подготовката за срещата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар