Иска ли Елизабет II да слезе от престола

Иска ли Елизабет II да слезе от престола
Гласувайте за статията

Щом навърши 95-годишна възраст, Елизабет II ще се пенсионира, твърди Джобсън, който е кралски кореспондент и биограф от много време. „Твърдо вярвам, че това е моментът, в който Нейно Величество ще се оттегли“, заяви той пред Royalty TV. Кралицата става на 95 години на 21 април 2021 г. Тя се качи на трона на 27-годишна възраст, след смъртта на баща си, Джордж VI, на 6 февруари 1952 г.

Репортерът на Newsweek Джак Ройстън също коментира, че се очакват промени в Обединеното кралство: „Смятам, че кралицата няма да иска да предаде трона, но е неизбежно да дойде моментът, в който тя трябва да остави всичко на Чарлз.“, каза той. Междувременно кралското семейство все още не е коментирало нищо по темата, но съвсем скоро се очаква да чуем решението на кралицата.

Макс Хейстинг, бивш редактор на Daily Telegraph, който готви нов документален филм за принцеса Даяна, неотдавна разкри, че дори Лейди Ди се е съмнявала, че Чарлз скоро ще стане крал: „Той не би могъл да се справи с цялата отговорност. Най-добре е да отстъпи мястото на най-големия ни син, Уилям“, казва тогава Даяна на Хейстинг. Оттогава мина много време и принцът на Уелс трябва да е напълно подготвен за това, както подобава за първия в линията за наследяване на трона.

Източник сп. Ева 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар