До петък решават ще има ли разхлабване на мерките!

До петък решават ще има ли разхлабване на мерките!
Гласувайте за статията

До петък решават ще има ли разхлабване на мерките!

Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че е против разхлабването на мерките след 21 декември. Той сподели, че това ще се реши до петък, но неговото мнение е, че трябва да си останат същите поне до Нова година.

„Лично моето мнение като министър на здравеопазването е, че нощните заведения трябва да продължат да бъдат затворени. Училищата и детските градини също. Евентуално бихме могли да мислим за отварянето им след Нова година“, заяви Ангелов.

Той обясни, че ще се мисли решение за моловете и ресторантите, но в никакъв случай не бива да се допуска смъртността на над 150 човека дневно. Така че той ще настоява за запазване на сегашните мерки

Костадин Ангелов обясни, че се следи каква е заболеваемостта и как стои нашата страна в сравнение с останалите европейски държави. Следим се и смъртността по възрасти и дали починалите имат придружаващи заболявания.

Според него е хубаво, че заболеваемостта е паднала под 600 на 100 000 души. „Наблюдаваме броя на позитивните тестове, колко от тези хора са потърсили лекарска помощ“, завърши той.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар