Тази новина хвърли българите във Великобритания в паника

Тази новина хвърли българите във Великобритания в паника
Гласувайте за статията

Очаква се и други държави ще направят това

Българите, работещи във Великобритания изпаднаха в паника. Това се случи, след като научиха за новите мерки, взети от правителството заради пандемията.

Припомняме, че вчера със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов се въведе 10-дневна карантина за всички лица, влизащи на територията на България от Обединеното кралство.

Великобритания

Очаква се и други държави ще направят това

След това премиерът Бойко Борисов свика спешна среща, на която бе взето решение да бъдат временно преустановени полетите от Великобритания до България и от България до Великобритания, считано от 00:00 часа на 21 декември 2020 година до 31 януари 2021 година.

Много от сънародниците ни на Острова се оказаха в пълен локдаун, след като разбраха, че няма да могат да пътуват до България за празниците.
В различни Фейсбук групи те коментираха, че са били неприятно изненадани. Някои дори пишат, че вече са си приготвили багажа, когато са получили смс, че полетът им е отменен.

Справка на летище София показва, че засега там не е обновена информацията за кацащите и излитащите самолети от България за Лондон и от Лондон за България. В коментарите си сънародниците ни признават, че са притеснени.

Други критикуват мерките и твърдят, че са излишни. Трети казват, че това е единственият начин да се спре разпространението на заразата. До взимането на по-строги мерки се стигна, след като стана ясно, че във Великобритания и най-вече в Лондон, са регистрирани случаи на мутирал щам на COVID-19, който се разпространява със 70% по-бързо от предишния.

Впоследствие бе обявено, че в страната ще се затегнат ограниченията. Буквално за часове десетки окупираха гари в Лондон, опитвайки се панически да избягат от столицата.
България не е единствената страна, която затвори въздушния си трафик за Великобритания. Италия, Франция и Холандия също обявиха, че спират полетите. Очаква се и други държави да направят това, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар