Кирил Добрев гледа с позитивизъм към 2021 година!

Кирил Добрев гледа с позитивизъм към 2021 година!
Гласувайте за статията

Кирил Добрев разкри какво очаква от новата година!

„Ще ми се 2021-ва да е повратна. Заради коронавируса много наши сънародници се върнаха в България. Все още смятам, че кризата може да бъде превърната в шанс. Шанс да проведем такива политики и да преосмислим така досегашните си действия, че да бъде поне намален мащабът на изтичането на мозъци от България. И не знам кой какви планове има и какви алтернативи предлага, но ако в тях не присъстват младите хора, не може да се говори нито за устойчивост, нито за адекватност на времето и планът нищо не струва. Сигурно електронните регистри, които обещаваме са много важни, но за да работят, трябва млади грамотни хора да застанат пред компютрите.

Кирил Добрев е вечният оптимист

В Плана за действие, който ви презентирах преди време, образованието и икономиката, но социална и справедлива, са шанс за България. Длъжни сме да създадем условия за мобилизиране на енергията и знанията на младите българи, които завършват образованието си в България.

В европейските университети пък учат хиляди български студенти, те са едни от най-успешните в Европа. Впоследствие голяма част от тях остават и работят в престижни европейски институции и корпорации, някои започват собствен бизнес. Тези млади хора трябва активно да се мобилизират за европейската кауза на България, да станат мост между България и Европа. Необходимо е да се създадат механизми за тяхната мобилизация, като дадем шанс на предприемчивите да правят бизнес в България, както и да се наемат на работа в рамките на българските държавни институции. Така си представям фундамента на плана за развитие и устойчивост.“

Източник: Фейсбук

ShareSave

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар