Мишо Шамара изплака болката си за загиналия в планината диджей!

Мишо Шамара изплака болката си за загиналия в планината диджей!
Гласувайте за статията

Мишо Шамара разтърси с тези думи за загиналия диджей

„Малко са думите, които мога да кажа в момента. Много ми е мъчно, че ни напусна. Страхотен човек, усмихнат, забавен, добър, страхотно чувство за хумор, невероятен зад пулта.

Взе участие в едни от най-емблематичните песни и клипове, които съм продуцирал и правил.

Мишо Шамара

Мишо Шамара изплака болката за загиналия диджей

Нека легендата остане вечно жива в сърцата на милионите фенове. Почивай в мир брат ми“.

Това прочувствено заяви Мишо Шамара пo повод трагично загиналия в Стара планина диджей Емоушън. Тодор Желязков, както е истинското му име, падна от около 300 м височина край връх Жълтец по време на рискован преход на 2 януари.

По думи на планинските спасители той е нямало как да оцелее, като е починал още по време на падането от нараняванията си.

Шамара и диджеят създадоха едни от най-емблематичните песни в българския рап в началото на века. Затова Мишо приема тежко загубата, но признава, че винаги ще помни колегата си.

В неделя спасители направиха опит да свалят тялото на Желязков, но лошото време прекрати мисията им. Вчера, отново при тежки условия, те тръгнаха към загиналия и мисията приключи успешно.

„Това е един от най-сложните и трудни маршрути в зимната планина в България. Туристите са били наясно, че денят е прекалено къс за този маршрут, и е можело трагедията да бъде избегната“, заяви директорът на Планинската спасителна служба към БЧК Емил Нешев.

Експерти са категорични, че при подобно лошо време и сериозни заледявания дори няма да помогнат т.нар. котки – шипове, които се прихващат с каишка към планинарските обувки, за да може тялото да стои стабилно и да не се пързаля, пише вестник „България Днес“.

„Запознахме се случайно. Загиналият беше с негов приятел. Казаха, че отиват към хижа „Добрила“, оттам намерението им беше да стигнат до Беклемето. Обясних им, че по прогноза времето ще се влоши и е много опасно.

Предложих им да тръгнат с нас и да слезем към хижа „Равнец“ и оттам да се приберат. Те обаче отказаха. Бяха добре екипирани, но въпреки това горе бурята е много силна“, разказа Пламен Николов, последният човек, говорил със загиналия диджей.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар