Честито! Вече е най-богатия човек

Честито! Вече е най-богатия човек
Гласувайте за статията

Той е изобретател, инженер и милиардер Илон Мъск се превърна в най-богатия човек в света. Състоянието на основателя на Tesla е около 188,5 милиарда долара, с което Илон измести Джеф Безос, който заемаше първото място от октомври 2017 г. Мъск го изпревари с около 1,5 милиарда долара.

Според експертите успехът на Илон се дължи на вдигането на акциите на компанията му за електромобили Tesla с 6% на борсата. Както съобщиха от BBC, за пръв път от създаването си компанията е оценена на над 700 милиарда долара, с което Tesla стана по-скъпа от Toyota, Ford, Volkswagen, General Motors, Hyundai взети заедно. Той има 20% дял в автомобилния производител.

милиардера на света – Мъск

Няколко пъти на ръба на фалита, Илон Мъск успява да се издърпа за косата като барон Мюнхаузен, благодарение на своята упоритост и несломим дух, неприемащ отказ. И така, с работа, визия, търпение той създава първата изцяло частна космическа компания, изработваща сама ракетите, двигателите, капсулите, космодрум за изстреляването им, и предлага на търговски и правителствени организации полети на повече от три пъти по-ниски цени. Конкурира се с най-големите. Предоставя значително по-изгодни условия на НАСА за изстрелване на ракети и сателити в Космоса с цел научни изследвания. Смята за напълно възможно да се пенсионира на 70-годишна възраст и да заживее на Марс. За това работи и толкова много си вярва, както за всяко начинание, изглеждало невъзможно досега.

Ето го и новия списък с най-богатите хора в света:1. Илон Мъск; 2. Джеф Безос; 3. Бил Гейтс

Честито на победители, а за нас остава да си пожелаем да сме и ние по-успешни, но най-вече здраве за настоящата година и за напред.

Източник. цитат по  Сп. Ева

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар