Какво се случва в Гърция?

Какво се случва в Гърция?
Гласувайте за статията

Общите ваксинации до този момент са 56 232

Мнозина се запитаха какво се случва в Гърция, предвид огромните опашки, които се извиха там.

Рекордните 60 000 молби са подадени в понеделник следобед в Гърция, когато стартира платформата за насрочване на час за ваксинация срещу Covid-19 в страната, пише „Труд“.

Гърция

Общите ваксинации до този момент са 56 232

Общите ваксинации до момента са 56 232, което означава 0,54% от населението. Според информация от Министерството на здравеопазването, от 20 януари се добавят и пускат в експлоатация първите 144 ваксинационни центъра в цялата страна.

Този брой ще се увеличава постепенно, според програмата „Свобода“, но и въз основа на наличния брой ваксини. Ваксинацията срещу смъртоносния вирус сред населението започва на 16 януари.

Припомняме, че гръцкият премиер Мицотакис предложи създаване на общоевропейски сертификат за ваксинираните срещу коронавируса, за да бъдат облекчени пътуванията в ЕС. Предложението е изпратено до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Той е поискал ЕК да изработи образец на този сертификат с насоки какви данни да съдържа, за да може да бъде валиден във всички държави от общността.
В своето писмо Мицотакис е посочил, че Гърция няма да направи задължително ваксинирането. Страната няма намерения и да ограничава влизането на неваксинирани.
Той обаче е категоричен, че получилите ваксина срещу коронавируса трябва да имат свободата да пътуват, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар