Дали Меси играе за пари или всичко е футбол

Дали Меси играе за пари или всичко е футбол
Гласувайте за статията

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси проговори пред „Ел Мундо“ за това какво значение има футболът в живота му. „Бълхата“ откровено споделя, че за него самата игра е далеч с по-голямо значение от парите, които печели, колкото и да не са малко. „Не парите са това, което ме вдъхновява. Да, те ми позволяват да живея по-добре, но аз живея, за да играя футбол, а не заради финансовата изгода от това. Аз не играя за себе си, а за отбора“, казва Меси в интервюто, което предстои да излезе в каталунското издание.

Макар както стана ясно, договорът на Меси е за колосална сума и той ще се превърне в най-добре заплатения към момента футболист. Над 4 евро на секунда, 265 на минута, почти 16 000 на всеки час, 381 000 евро на ден – точно толкова получава Лионел Меси, съгласно договора си с „Барселона”. Изнесената информация предизвика скандал в световен мащаб. За един сезон аржентинецът получава внушителните 139 милиона евро плюс допълнителни бонуси и то на фона на финансовата криза в клуба, пишат и от Нова.

Думите му дават лъч надежда за феновете на Барселона, че той няма да си тръгне през лятото, когато договорът му с Барселона изтича. През миналото лято Меси направи постъпки да напусне Барса, но се отказа, след като ръководството не уважи желанието му. Тогава той обясни решението си с това, че не иска да влиза в съдебна битка с клуба, в който е играл през цялата си професионална кариера.

33-годишният аржентинец е спряган за богати клубове като Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. А ние и многобройните му още фенове се надяваме, че той наистина ще бъде лоялен към договора, феновете си и всички, които го свързват най-вече с клуба на Барса – Испания.

Цитирано по сп. Гонг.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар