Агенцията по заетостта попари с тези новини част от служителите от затворените бизнеси

Агенцията по заетостта попари с тези новини част от служителите от затворените бизнеси
Гласувайте за статията

Агенцията по заетостта с важно съобщение за служителите на затворените бизнеси

Част от служителите от затворените бизнеси няма да получат компенсации

Част от служителите на затворени бизнеси няма да бъдат компенсирани и остават без компенсации. Това се дължи на факта, че с тях няма сключени трудови договори. При някои наличните договори не са основни, а допълнителни, пише БЛИЦ, позовавайки се на pariteni.bg.

Агенцията по заетостта обяви на сайта си възможните причини за откази да се изплатят компенсации.

Най-честата причина да се откаже компенсация на работник е фактът, че той е нает по код в икономическа дейност извън обхвата на заповедта на социалния министър. В нея детайлно са посочени всички допустими за компенсиране позиции в бизнесите, които бяха затворени или продължават да не функционират заради ограничителните заповеди на здравния министър.

Агенцията по заетостта извършва служебни проверки в регистрите на НАП. От тях става ясно, че за компенсации кандидатстват и управителите на фирми или се кандидатства за служители, които не работят в обекти тип мол, а в такива извън тях.

Някои кандидати са неодобрени, тъй като не представят допълнително изисквани документи в определения срок. Други са подали сгрешени документи.

А има и такива служители, които не са пуснати в неплатен отпуск каквото е изискването за компенсацията.

В част от случаите Агенцията по заетостта изплаща компенсацията, но прави корекции на подадените от бизнеса заявки. Най-често това се случва заради часовете по трудов договор, например е посочен 8-часов работен ден.

Служители, за които се установява, че вече не работят при съответния работодател, също не са одобрени за получаване на компенсации.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар