Адът слезе в Германия

Адът слезе в Германия
Гласувайте за статията

Пострадали са повече от 28 души

В Германия е истински ад, след като снежна буря и силни ветрове връхлетяха северната и западната част на страната. Те предизвикаха нарушения в движението на влаковете и доведоха до стотици пътни произшествия.

Германия

Пострадали са повече от 28 души

По информация на полицията, 28 души са пострадали по заледените пътища, предава bg-voice.com.
Германската метеорологична служба призова хората да не излизат навън, а властите прибраха бездомници в топли приюти.
Националната железопътна компания „Дойче бан“ заяви, че движението на влаковете по главните линии между Хамбург и Хановер, Берлин и западната част на страната е спряно заради натрупване на сняг върху релсите и електрическите стълбове.

Отменени бяха пътуванията и по някои жп връзки на изток, въпреки че снеговалежът беше по-силен на северозапад.
Полицията в провинция Северен Рейн-Вестфалия съобщи сутринта за 222 пътни произшествия, станали от вчера следобед заради лошото време.

Необичайната разлика се дължи на полярен вихър

В град Мюнстер – едно от най-тежко засегнатите места, имаше толкова много сняг по улиците, че линейките не можеха да се придвижват и беше спрян общественият транспорт.
Снегът беше над 30 сантиметра, в някои части дори беше натрупал до метър, а се очаква да навали още.

Във Вупертал пожарникари трябваше да спасяват шестима пътници от прочутата издигната железница на града, след като влак спря да се движи заради заледената обстановка.
В Хаген служители на местните власти обикаляха по улиците снощи, за да събуждат спящи навън бездомници и да ги заведат в приюти.

В Берлин най-големият столичен приют беше разчистен вчера, за да се гарантира, че няма да има починали от измръзване хора при ниските температури.
А докато западната част на Германия беше обхваната от студ, южните райони се радваха на меко време с пролетни температури.

Метеорологичната служба заяви, че необичайната разлика се дължи на полярен вихър, носещ студен въздух от Арктика към Северна Германия, докато фронт с ниско атмосферно налягане носи влажно, топло време от югозапад.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар