В Италия стана страшно

В Италия стана страшно
Гласувайте за статията

Учащите отново се връщат към онлайн занятия

В някои части на Италия отново стана страшно.

В италианската провинция Перуджа, част от централната област Умбрия, бе наложен локдаун за повече от две седмици. Това се случи, след като там бяха регистрирани няколко заразени с два от новите по-вирулентни щамове на коронавируса, предаде ДПА.

Според съобщението на местните власти освен Перуджа и няколко общини на Терни – другата провинция в областта, са обявени за „червени зони“ от днес.

Италия

Учащите отново се връщат към онлайн занятия

Това означава затворени ресторанти, барове и повечето магазини, както и забрана да се консумират храни и напитки на публични места. Освен това хората могат да напускат домовете си само по уважителни причини.

Учащите отново се връщат към онлайн занятия, предава БТА.
Регионът Умбрия като цяло е „оранжева зона“. В петък експерти са изследвали 42 проби, взети от заразени с коронавирус в областта. От резултатите става ясно, че 18 от тях имат в организма си британския щам, а 12 – бразилския.

И докато нещата в Италия не са никак добре, то Гърция е напът да счупи рекорда. До вчера в страната са били ваксинирани 410 хиляди души срещу коронвирус.
На практика това означава 3,9 процента от населението, съобщи главният секретар на министерството на здравеопазването по въпросите на първичната помощ Мариос Темистоклеус, предаде АНА-МПА.

Темистоклеус съобщи, че досега са ваксинирани 73 процента от лекарите и 50 процента от останалите медицински служители, допълва БТА.
Вече са получени и първите 45 хиляди дози от ваксината на АстраЗенека.

На 10 февруари ще бъде отворена електронната платформа за запазване на час за ваксиниране от гръцките граждани от възрастовата група 60-64 години, а на 12 февруари – за групата между 75 и 79 години.
Целта е гърците от тези две възрастови групи, които са около един милион, да бъдат ваксинирани до края на март, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар