Зуека е горд татко: Дъщеря му Девина се бори със свой филм в Кан!

Зуека е горд татко: Дъщеря му Девина се бори със свой филм в Кан!
Гласувайте за статията

Зуека е много горд татко!

Български филм с Васил Василев – Зуека се бори за престижна награда от фестивал в Кан. Филмът е озаглавена „Хлад“. Дело е на дъщерята на обичания комик Девина.

Зуека

Зуека е горд с дъщеря си Девина

Това е първа самостоятелна лента на младата и талантлива наследничка на Зуека.

„Хлад“ ще се състезава в надпреварата за късометражни филми. Фестивалът не е част от Международния филмов конкурс в Кан, но е доста престижен.

Все пак лентата ще бъде показана и на популярния фестивал за кино на Лазурния бряг, който тази година ще се проведе през октомври. Ала няма да участва в него.

С достигането си до финалния кръг за късометражни филми родната лента получава право да бъде прожектирана, макар и виртуално, а приходите от гледанията влизат в джоба на създателите.

„Хлад“ пребори редица конкуренти по пътя към финала. Родната продукция е с големи шансове да спечели, категорични са филмови експерти. Конкурсът ще се проведе в края на март.

Победителите ще получат голямата награда от 5000 долара. В продукцията участват още Денис Изетов, Калина Владимирова, Сияна Янкова, Дариа Занева и Христо Йорданов.

Филмът е с продължителност около 20 минути. Действието в цялата лента се развива пред… хладилника. Главните герои са от различните поколения, които споделят храната в него.

В сюжета на лентата се проследява историята на няколко сложни връзки в различните поколения на едно семейство, пише „България Днес“.

Девина е единствената дъщеря на Зуека. Тя учи в престижен университет в Лондон. Успех на младия талант!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар