Деян Топалски се отърва с условна присъда за сводничество!С 3 години условно отърва затвор

а известният MMA боец и участник в „Биг Брадър“ Деян Топалски. Той е признат за виновен от Специализирания наказателен съд като участник в сводническа банда предлагала проститутки в столичен хотел. Това стана ясно от решението на съдия Пламен Евгениев, пише вестник „България Днес“. [caption id="attachment_460187" align="aligncenter" width="223"]Деян Топалски Деян Топалски отърва панделата[/caption] Tопалски го закъса през ноември 2018 година, когато антимафиоти разбиват престъпна група за трафик на хора, както е официалното обвинение за сутеньорство . Според разследващите сводническа схема е действала от лятото на 2017 година. Като тартор на бандата е подпукан варненския адвокат Светослав Бързанов. Той решава да създаде бардак на 19-ия етаж в хотела, за да обслужват жриците му гости на българското европредседателство.

Някогашният бар "Тузар" е превърнат в бордей със звучното име Джентълмен клуб "Гейша". Помещението е наето от фирма "Еуфория мениджмънт", която официално се занимава с менажиране на заведения, организиране на конкурси ревюта, рекламни кампании и курсове за моделки.

В дружеството 50% участие има Галя Горанова, а останалата половина е разделена между Деян Топалски и майката на юриста Бързанов - Живка Николова. Според обвинението през лятото на 2017 година MMA боецът и адвокатът решили в увеселителното заведение да има еротични танци, а момичетата да предлагат сексуслуги срещу заплащане. Босът Бързанов измислил пирамидална структура на сводническата банда. Под него бил Топалски, а на по-ниско ниво салонната управителка Соня Маврова и помощничката й Елисавета Станева. Двете жени се изявявали като мамани и съобщавали оборота на бара и печалбата от сексуслугите лично или по електронен път на Топалски. Предавали му и списък с проституиращите момичета, става ясно от обвинителния акт. Освен стандартен секс труженичките предлагали и орална любов. Тарифата за ласките била 600 лв. на час, от които само 200 прибирала жрицата, а останалите две трети оставали за заведението. За разврата били подсигурени частни стаи, а при нужда се наемали стаи в хотела. Срещу сутеньорите проговарят 14 свидетели. Сред тях е Маргарита Матева, която се трудила под псевдонима Маги. Тя започнала работа с обещание за 80 лв на вечер, 20% от питиетата, които е черпят клиентите и 50% при поръчка на танц. Маги получавала възнаграждението само две седмици. След това Бързанов й обяснил, че среща трудности с разходите на бара. Предложил й да прави секс с клиенти, за да си докарат допълнителен доход. Секс услугите са записване в тетрадка под кодовите наименования "шампанско" или "скъпо шампанско". За набирането на две от момичетата, сочени за жертва на трафик на хора е обвинена Соня Маврова.

Станислава Калчева и Вероника Великова описват пикантни подробности от работата си в бардака. На Станислава и обяснили че може да взима 60% от определената сума за секс услуги- 200 евро на час.

Сумата можела да нарасне до 600 евро, ако предлага и садо-мазо секс, обяснила й Маврова. Вероника била инструктирана да се появи на работа в рокля, високи токчета и хубаво бельо. Тя щяла да получи половината от тарифата за секс, но трябвало да вземе предварително парите от клиента, да ги предаде на маманите и след това да задоволи желанието му. Незаконната схема е разбита на 23 ноември 2018 година. Според разследващите Бързанов набира момичетата с обещание за добро заплащане. После ги склонявал да проституират и ги контролирал чрез свои подопечни.

Маврова и Станева изпълнявали функции на управители, но се занимавали и пряко с уреждане на платените ласки. В някои от случаите Топалски взимат дейно участие в набирането на момичетата и им предлагал клиенти за компания и секс, сочи прокуратурата.

Парите от бизнеса с плът са предавани от Маврова на боса Бързанов. След като обвиненията лъснаха, известният боец Деян Топалски коментира в медиите, че е управител на юридическо лице, наело помещението, и не знае за разврата. Той изтъква, че нито един свидетел не го сочи като извършител на престъплението и изрази надежда, че обвинението срещу него ще отпаднат. За участието си в сутеньорската схема Елизабета Станева получава 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. За членуване в бандата и набиране на две от момичетата Соня Маврова се разминава с една година условно с 3-годишен изпитателен срок и 5 бона глоба. Междувременно познатият като бос Светослав Бързанов умира и не успява да чуе присъдата си. Според запознати варненският юрист е страдал от злокачествено заболяване и много залинял в последно време.