Малко съвети как да преодолеем лошите коментари и критиката

Малко съвети как да преодолеем лошите коментари и критиката
Гласувайте за статията

Да, понякога чрез критика, можем да се вгледаме в грешките си и да открием, че трябва да се борим с наши лоши страни от характера или поведението ни, казва се градивна критика. Това е само, когато близък човек ни съветва да променим нещо у себе си. По-често, обаче критиката е негативна, остра, злобна и цели само да ни уязвии нарани.

Ета няколко малки трика как да преодолеем безпокоиството и да се справим с обидите. Не е добре да показваме яда или болката си. – Първичната реакция на много от нас е да се ядосаме, но тя издава много за характера ни. Тя се свързва със заплашително поведение, от което нямаме нужда. Не показвайте тези емоции толкова лесно, защото не мислим трезво, когато сме под влиянието им.
Понякога хората не знаят, че се държат по определен начин. Правят го несъзнателно и ни засипват с негативни коментари. По-лесно е да приемем казаното от този човек. Ще бъдете по-умните, като отстъпите.

Помислете преди да отвърнете – Не е нужно да отговаряте с нападки, ако са ви обидили. Поемете си дълбоко дъх и помислете. Така ще видите нещата от друга перспектива.
Отвърнете с усмивка – Някои хора са много критични, подиграват се и показват недостатъците ни. Имате две възможности: – Приемете казаното: Покажете, че може човекът срещу вас да е прав, но вие нямате проблем с това. – Отричайте: Направете го по мил начин. Покажете му, че не е прав, но това не ви притеснява.

Не мълчете! Обидите невинаги са ясни и могат да са маскирани като комплименти. Просто помолете за обяснение на казаното. По този начин ще сте по-открити в общуването.

Променете темета на неприятен за вас разговор – Можете да продължите разговора, като го насочите в друга посока.
Хумора срещу гнева – Когато изпозлвате хумора срещу гнева, винаги побеждавате. В правилното време и на правилното място той би ви измъкнал от неудобна ситуация.
Останете далеч от токсичните и негативни хора, зъветваме и ние от изданието също.
Източник:  Dama.bg

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар