Помните ли легендарната Лили Ванкова?(Ето какво се случва с нея)

Помните ли легендарната Лили Ванкова?(Ето какво се случва с нея)
Гласувайте за статията

Любимата говорителка Лили Ванкова страни упорито от светския живот!

Близо 30 години любимата говорителка на поколения – Лили Ванкова, избягва умишлено медийното внимание. Макар да е прехвърлила 70-те, звездата на БНТ не е загубила чара си и софиянци все още я заглеждат и спират по улиците.

Лили Ванкова

Бившата говорителка Лили Ванкова избягва медийната слава

От години Лили живее почти на пъпа на столицата, в китна къща до Петте кьошета. Всъщност имотът е собственост на нейния настоящ съпруг – небезизвестния зъболекар Иван Антикаджиев.

Домът им се прочу не само като кабинет на стоматолога, но и като място за сбирки на някои знакови интелектуалци и ВИП персони.

Лили и Иван често посрещат в райския двор на къщата си скулптора Георги Чапкънов, писателя Стефан Цанев, актьорите Антон Радичев и Васил Банов, бившия кмет Стефан Софиянски, шоумена Агент Тенев и много други известни бохеми.

Тази година Лили и Иван ще празнуват перлена сватба, или 30 години от сключване на брака им. Двамата минали под венчилото на 8 ноември 1991 г., само две седмици преди той да стане зам.-министър на здравеопазването в правителството на Филип Димитров.

На 1 септември 1992-ра обаче сам се отказва от поста, а Лили е уволнена от тогавашния шеф на БНТ Асен Агов с телеграма, която гласяла вече да не се явява на работа.

Преди години се заговори, че Лили и Иван са пред развод и тя се е изнесла да живее в Княжево, но истината се оказа съвсем друга.

Двамата просто си дали кратка ваканция, за да започнат да си липсват пак. Бившата говорителка и зъболекарят нямат общи наследници. Тя има двама синове от първия си брак с Райчин Пръмов, единия от които погреба твърде млад. Асен си отиде само на 36 години, покосен от инфаркт.

Той има и по-голям брат, Иван, който е роден през 1972 г. Бракът на Лили с Райчин просъществувал цели 20 години, но след промените решили да се разведат. Не след дълго тя срещнала настоящия си мъж, като тяхна сватовница станала покойната ѝ колежка Бригита Чолакова.

Голямата трагедия на Лили си остава загубата на детето ѝ. Още повече я нараняват слуховете, които тръгват веднага след смъртта му – че си е отишъл след злоупотреба с наркотични вещества.

Трагедията съвсем я изолира от света и дълги години тя отказва да се появява на светски събития. Прави изключение само за поводите на хората от най-близкия си приятелски кръг, на които винаги присъства под ръка с втория си мъж Иван Антикаджиев, пише „Ретро”.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар