Деси Бакърджиева: Трябваше да ме убият заради здравословни проблеми! (виж тук)

0

Деси Бакърджиева разкри защо напусна сериала!

„Ролята ми в „Откраднат живот“ ме научи да ценя и уважавам лекарите. Разбрах каква саможертва правят. Участието ми в сериала ме промени изключително много. Осъзнах колко е тежка лекарската професия, особено в тези времена.

Научих много за тяхната работа. Обогатих общата си култура. Загубих много близки покрай пандемията с Ковид-19. Виждам колко е тежко положението не само у нас, но и по света. И само лекарите могат да ни избавят от това.“

Това сподели пред вестник „България Днес“ Деси Бакърджиева. Актрисата е една от любимите персонажи в „Откраднат живот“.

Деси Бакърджиева
Деси Бакърджиева разкри истината за напускането на сериала

За съжаление на милиони фенове, екранната доктор Хинова вече няма да е част от лекарската драма. Героинята на Деси неочаквано загина в тежка катастрофа, което изуми и натъжи почитателите на сериала.

„Решението да напусна сериала бе колективно – мое и на сценаристите. Искахме доктор Хинова да напусне по подходящ начин. Двамата ми родители са с хематологични заболявания. Трябва да съм до тях и да им помагам. Аз също имам здравословни проблеми. И нямаше как да продължа повече работа си в сериала“, признава Бакърджиева.

След смъртта на героинята й в „Откраднат живот“ красавицата получава куп съобщения и обаждания от познати и непознати, които искат да й благодарят за невероятната игра.

„Хората страдат за мен. Разплакаха ме с милите си думи. Получих над 300 обаждания само за ден. И още куп съобщения в социалните мрежи. Стана ми много приятно от казаното за играта ми. Явно оценяваме труда на хората, когато нещата приключат.

Радвам се, че публиката продължава да цени българското кино, сериали и актьори. С „Откраднат живот“ показахме, че изкуството не е унищожено от пандемията“, споделя пред вестника Бакърджиева.

Актрисата е от почти самото начало на хитовата поредица. За първи път тя се появява в края на първия сезон на „Откраднат живот“. Деси тогава бе в ролята на млада специализантка, а по-късно се залюби с доцент Мазов.

„Най-неприятният момент е, че се разделям в началото на края на финалния сезон – разкрива Деси. – Прекарах пет прекрасни години с „Откраднат живот“. Екипът бе страхотен! Изключително големи професионалисти. Бях се привързала страшно много към работата си. С тъга се разделих с този проект.

Всеки един от екипа бе като частица от часовник. Бяхме се стиковали по невероятен начин. Направихме толкова много сезони и серии. Успяхме да срещнем зрителя с толкова много важни послания от живота на лекарите, а това е рядкост за родна продукция. Радвам се, че нашият екип създаде прецедент в сериалите, с толкова много серии“, споделя доктор Хинова.

Преди да се насочи към актьорската професия, Бакърджиева е мечтаела да стане лекар. Или по-точно – пластичен хирург. Това не е случайно. В родата на красавицата има няколко медицински специалисти.

„Моята прапрабаба е завършила медицина във Франция. И аз исках да уча това. Когато дойде времето да реша с какво да се занимавам, се отказах от медицината. Осъзнах, че това е изключително отговорна професия. И не е моето призвание.

Затова се насочих към актьорството. В тази сфера ми харесва, че оставяш послания. Даваш много положителни емоции на хората, които те гледат“, каза Деси Бакърджиева.

С ролята си в „Откраднат живот“ Деси се превърна в една от най-харесваните актриси в България. Феновете не трябва да страдат за нея, защото съвсем скоро тя ще се появи на малкия екран в друг проект.

„Предстои ми нов проект. Скоро ще научите повече за него“, добави екранната доктор Хинова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.