Косопад – големият враг на милиони мъже

Косопад – големият враг на милиони мъже
Гласувайте за статията

Няма мъж, който да не се потисне от вида на оплешивяващата си глава. Загубата на коса е сред основните причини за депресия не само в средна възраст, но и сред младите мъже. Толкова страшен ли е косопадът и това „смъртна присъда“ за самочувствието ли е? Не, разбира се. Но за да знаете как да победите врага си, трябва първо да го опознаете добре.

Косопадът е по наследство

Така нареченият андрогенен косопад се предава по наследство. Ако някой от дядовците ви (без значение дали по майчина или бащина линия) е с ясно изразено олисяване, вероятно ще се случи и на вас.

Косопадът започва незабележимо

Повечето мъже вече са загубили 50% от плътността на косата си, когато си дават сметка, че нещо не е наред.

Оредяването започва още през 20-те години, но с много бавни, почти незабележими темпове. Ето защо на 35 сякаш внезапно се събуждате с оплешивели.

Косопадът се влияе от храненето и начина на живот

Макар че е генетично обусловен, косопадът може да се забави, стига да спазвате простите правила за здравословен начин на живот.

Навиците, които влияят на ефективния растеж на косата са богата на протеини, витамини и минерали храна, редовно спортуване и внимание към използваната козметика за коса.

Има много мъже, които смятат, че шампоанът не може да повлияе на растежа на косата. Това не е вярно. Един добър шампоан, който активизира микроциркулацията на скалпа, снабдява кожата с подхранващи вещества и не съдържа силикони, се отразява много добре на растежа на косата.

Да, той не може да върне обратно вече изгубената коса, но може значително да намали нейната загуба. Ако още в младите си години се грижите добре за косата си, генетичната предопределеност към оплешивяване ще се появи в по-малка степен.

Косопадът вече не присъда

Преди години оплешивяването беше невъзвратим процес. Нямаше никаква средства нито за стимулиране на растежа на косата, нито за трансплантация на коса.

Сега медицината е напреднала толкова много, че вече хиляди мъже се радват на хубава и здрава коса, резултат от успешна трансплантация.

Не се примирявайте с оредяването на косата. Това е процес, който може да бъде овладян с правилните мерки за растеж на косата или с дискретна трансплантация.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар