Деян Донков става дизайнер ако пандемията продължи! (виж тук)

Деян Донков става дизайнер ако пандемията продължи! (виж тук)
Гласувайте за статията

Деян Донков ще става дизайнер ако пандемията продължи!

Най-голямата звезда на театралната сцена Деян Донков има намерение освен с актьорството да се захване и с дизайнерство. Това ще се случи, ако пандемията, в която всички продължаваме да живеем, се проточи още една година.

Деян Донков

Актьорът Деян Донков се кани да става дизайнер

В момента талантливият ни актьор има само едно участие в Народния театър, където е на щат в спектакъла „Любовникът“ Харолд Пинтър, в който партнира с любимата си Радина Кърджилова.

Само преди дни стана ясно, че бременната актриса, която е майка на втория му син Христо, вече е преодоляла ковид инфекцията, и близките им могат да си отдъхнат.

Момченцето, което Донков и Радина чакат, трябва да се роди съвсем скоро, тъй като майката вече е влязла в деветия месец. Според таткото това ще се случи в пловдивска болница.

Семейството на Донков не е останало без доходи, но актьорът признава, че ще им е трудно ако ситуацията с коронавируса продължи със същото темпо. Именно затова актьорът смята да се заеме и с дизайнерство, неговата втора природа.

„Аз съм дизайнер по душа и това е втората ми мечта – да създавам дрехи“, признава Деян Донков. Още като млад той си спомня, че най-любимата му дреха била оранжев гащеризон, който си ушил сам.

„С една кърпа на главата ходех, и тя – в оранжево. Понякога ми е приятно да правя лошо впечатление“, смее се днес Донков.

Атрактивността в дрехите му идва още от тийнейджърството. „Той просто светеше. Умееше да преправя дрехите си, за да му стоят, като го изпъкват“, спомня си неговият най-добър приятел от Видин Мартин. В книгата на Димитър Стайков „Пламъци по сцената“ пък Нина, по-голямата сестра на Деян, описва различното му облекло с възхищение:

„В дънките е пъхнал жълта тениска, а върху нея е облякъл мрежеста фланелка, бяла или червена. Еспадрилите му са жълти, чорапите му са с цвета на фланелката. Никога не ходи с обувки на бос крак, не е елегантно“, спомня си Нина.

Като млад актьорът гледал да прилича на любимите музиканти от „Дюран Дюран“, чиито парчета гледал по сръбската телевизия в родния Видин. След 8-и клас Деян продължава в Техникума по облекло и хранене „Михалаки Георгиев“, дизайнерски профил.

Научава се да крои и шие, но не крие отвращението си от задължителните артикули – чаршафи, калъфки за възглавници, покривки и други подобни скучнотии.

Иска да измисля, да създава. И да се развихря при изработката на няколко якета. Направо висш пилотаж. Всяко от тях моментално става хит сред приятелите. Най-голяма сензация предизвиква лилав бомбър – късо до кръста яке, което се издува като балон, когато се закопчае, заради хастара от пух на вафлички.

Това е забелязано от Динката във филмите с американски пилоти в края на Втората световна война, откъдето прескача сред момчешките банди на рейвърите, скинхедовете и футболните фенове.

Актьорът разказа пред вестник „България Днес”, че често си разменял дрехите с приятелите, а на сестра си давал бомбъра. По-късно Динката винаги предлага и своя прочит на костюми за актьорските си превъплъщения в софийските театри.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар