Мария Бакалова с разкрития за последния си български филм! (виж тук)

0

Мария Бакалова за последния си филм в България!

„По време на нощните снимки на последния ми филм „Като за последно“ така ме втресе, бях хванала ангина, че едва ме върнаха от оня свят. Но за два дни скочих на крака и продължихме снимките.“

Мария Бакалова
Мария Бакалова за последния си бг филм

Това сподели талантливата Мария Бакалова месец преди да замине за САЩ и да стане звезда в продукцията „Борат 2“ – хит, с който стана популярна в цял свят. За българската лента нашето момиче се явява на кастинг в Синеморец, тъй като режисьорът Ивайло Пенчев не я познава добре.

„Снимките бяха много тежки, защото актьорите бяха много, но поне бяха преди пандемията. Няма да забравя сцената на Аспаруховия мост, с която започва филмът. Там е много високо – като погледнеш надолу, може да ти стане лошо.

Мария трябваше да се качи на самия парапет, за да заснеме сцената, в която Васил Банов я дърпа и я спасява от самоубийство. Естествено, парапетът беше направен на платформа, имаше каскадьори, които да я пазят да не падне от другата страна, въпреки това за първи път видях такъв страх в очите на някого.

Тя е невероятна! След това можеше да го повтори 50 пъти и снимките продължиха цяла нощ“, споделя режисьорът.

„В последния ми филм предлагам на Мария Бакалова брак. Така е, да. Искам да се оженим, а разликата ни е 50 години и малко. Но както казват хората – за любовта възраст няма.“

Това сподели през смях и големият актьор Васил Банов, който е партньор на световноизвестната вече българка във филма „Като за последно“.

Героите и на двамата се изправят от ръба на депресията, а след като прекарват не повече от ден заедно, дядото – прочут писател, изживяващ последните си дни в самота, предлага брак и е решен да осинови нероденото дете на булката си – Мария Бакалова.

Изключителни персонажи тръгват към младоженците, след като новината се озовава в жълтата преса. Поп, затворници, обитатели на старчески дом, оперен певец, мутра и йога гуру са само част от героите, които тепърва ще ни забавляват на големия екран. И всеки от тях дава точно толкова, колкото е необходимо на цялата история.

А режисьорът Ивайло Пенчев, прочут с перфекционизма си относно точността на диалозите, излиза много прав с твърдението си, че „всяка дума е добре премислена и има причина да е там“.

„Като за последно“ ще бъде излъчван в рамките на 25-ия „София филм фест“. Макар че в своята същност заглавието е комедийно, филмът започва в противоположния емоционален спектър. В първите кадри виждаме двоен опит за самоубийство.

Единият е на дядо, прилежно подредил нещата си на парапета и готвещ се да се хвърли през Аспаруховия мост. Спира го другият човек на крачка от смъртта – млада „червена шапчица“ – Мария Бакалова, която хаотично се опитва да се пребори със своя спасител.

„Мария е невероятно момиче. Тя носи в себе си и момичешкото, и женското, и драматичното, и смешното. Беше много подготвена – в кондиция, точна, работи се лесно с нея. Тя се води лесно и има невероятно излъчване на екрана, камерата я обича“, допълни още Васил Банов.

Който се надява тази нощ нашето момиче да бъде номинирана и за наградите „Оскар“, след като само преди дни бе номинирана и за антинаградите „Златна малина“.

В каста на „Като за последно“ влизат още Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Герасим Георгиев-Геро, Свежен Младенов, Яна Маринова, Анастасия Ингилизова и др.

Бакалова пък е сред малкото артисти в „Като за последно“, попаднали на снимачната площадка в Синеморец след кастинг.

„Тя е много борбено момиче, не я познавах, затова исках да се яви на кастинг“, споделя режисьорът, като й пожелава само успехи занапред и в американското кино.

За Мария Бакалова това не е дебют в родното кино, но пък е първата й голяма и забележима роля. Отвъд всички златни глобуси, малинки и бафти тя е просто един достоен партньор на Васил Банов ведно с всички останали актьори – от още няколко поколения, вкарани в нетипични за тях образи, и сякаш всеки от тях играе като за последно.

Безумният и смешен Филип Аврамов – като свещеник, смайващ Малин Кръстев, неповторим Стефан Денолюбов, винаги сияещ Китодор Тодоров, голям Любен Чаталов, натурален Герасим Георгиев-Геро.

И още – Анастасия Ингилизова, Станимир Гъмов, Свежен Младенов, Яна Маринова, Кирил Кавадарков, Иван Самоковлиев, Милена Спиридонова, Тони Минасян. Част от актьорите са познати и от предишния филм на Пенчев – „Летовници“, както и от дебюта му в киното – „Корави старчета“.

Номинираха я и за „Оскар“

Мария Бакалова стана първата номинирана българка за „Оскар“. Тя ще се състезава в категория за поддържаща женска роля за играта си в „Борат 2“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.