Малки трикове за лесно събуждане

0

Понякога да серазсъним сутрин е по-трудно, отколкото сме предполагали, затова ето няколко малки трика за по-добро и успешно сутрешно събуждане.

Някои от нещата може би да звучат странно, но пък са доста успешни в крайна сметка.

Виетнамското яйчено кафе е наистина популярно с причина. Може да звучи странно, но добавянето на жълтък в сутрешното ви кафе е вкусно и е полезно и за тялото ви. Според проучване, хората, които ядат яйца сутрин, са по-енергични от тези, които не го правят.

Ако не сте любител на кафето, можете да опитате и чаша черен чай. Съдържа както кофеин, така и л-теанин, който повишава бдителността и фокуса. Но можете да създадете и сутрешния си тласък с горещ шоколад, ако добавите малко канела към него.
Водата е от първостепенно значение независимо по кое време на деня, но особено сутрин. Пийте вода, когато се събудите, за да подобрите умствените си показатели.

Няма съмнение, че музиката влияе на настроението ни. Специфични проучвания показват, че музиката може да повиши щастието и да намали тревожността. По този начин, започването на деня с весели и щастливи мелодии, е най-добрият начин да повишите настроението си.

По-добре е да преместите будилника си извън стаята, вместо да го поставяте на нощното си шкафче. Това ще ви помогне да се събудите по-ефективно, защото ще трябва да станете, за да го спрете. Ако не дремвате и вече сте извън топлото си легло, по-вероятно е да започнете деня си без бавене.

Научно доказано е, че естествената слънчева светлина подобрява настроението и чувствата ни. Тя задейства тялото ни, което спира да произвежда мелатонин, хормонът, който го приспива. В резултат на това сме по-бдителни. Ако искате да започнете деня си блестящо, отворете завесите и оставете слънчевата светлина да влезе вътре.

Източник: https://dama.bg/ Dama.bg

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.