Как се промени модата от Синди Крауфорд до Армине Арутунян

Как се промени модата от Синди Крауфорд до Армине Арутунян
Гласувайте за статията

Някои от нас още помнят привлекателната сила на 90-те години, въпреки преходните в икономическо отношение години у нас и в Европа, то модата,песните, групите, диското, всичко беше толкова живо, крещящо и търсещо внимание.

Помним моделите като Синди, Наоми Кембъл, Ева Херцигова, Ел Макферсън, Кейт Мос, Клаудия Шифър, Тайра и още, дсички те са символ на женственост, безупречни мерки, привлекателност, страстно желание и в същото време изисканост. И така супермоделите от 90-те, използвани, за да наложат pret-a-porter – красавици, събуждащи сексуални апетити, музи, граничещи в представите на „простосмъртните“ с божества. Днес моделите са анонимни, естествени, достъпни, част от нас. Избирани са според концепцията и посланието на марката, а не заради тях самите.

Днес имаме модели като Армине – ревюто на Gucci за сезон пролет/лято 2020 в Милано на подиума дефилира модел с необичайна за съвременните стандарти красота. Армине Арутунян веднага се превърна в мишена – „грозна е“, „красотата й е неразбираема“, „има неконвенционално излъчване“. 23-годишното момиче стана обект на дискусии не само в Италия, но и в цяла Европа и САЩ.Италианският писател Джонатан Баци обяснява еволюцията на стандартите за красота пред изданието La Repubblica: „Днес моделите често не са „красиви“, защото светът на модата променя езика си – той е много различен отпреди 20–30 години, a еротичните фантазии на обществото не са на преден план“. В отговор на критиката към нея пред същото издание Армине споделя: „Боли ме от обидите, но е по-добре да бъда различна, отколкото да се опитвам да приличам на другите“.

Армине

И така всеки може д апрецени кое е по-модерно, красиво или ефектно на подиума. Все пак времената се менят, нравите…

Източник – цитирано по Сп. Ева

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар