Мария Бакалова даде гласа си в Лондон!„Гласуваме, за да докажем

, че на нашето поколение му пука.” Това изповяда пред своите над 330 хиляди последователи в социалните мрежи Мария Бакалова. [caption id="attachment_462199" align="aligncenter" width="300"]Мария Бакалова Мария Бакалова гласува в Лондон[/caption] Най-актуалната българска актриса, която се превърна в първата нашенка, номинирана за награда „Оскар“, обяви, че е твърдо „за“ да се гласува и хората не трябва да пропускат този шанс. „Трябва да покажем, че се борим за бъдещето си“, заяви още Бакалова, която в момента, че е в Лондон и снима нов филм. Тя призна, че ще даде своя глас в изборна секция в английската столица. „Трябва да действаме и да сме активни. Имаме не само задължения, но и права“, категорична е бургазлийката. Нейният мениджър и откривател Юлиян Костов успя да се прибере в България и да пусне бюлетина. Това той направи в IV езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ във Варна. Любопитното е, че именно това е училището, което преди години Костов завършва. Той официализира гласуването си, като си направи селфи пред учебното заведение в морската столица. Преди година между двамата беше завъртяна любовна интрига, след като русокосата актриса си пусна снимка с него и написа „Обичам те бе, беб“.

Според близки до актьорите те се познават от няколко години, в началото на запознанството им Костов е предложил своята помощ и съвети в професионалното израстване на Мария, а впоследствие припламват искри.

И докато Бакалова се вълнуваше от изборния процес в любимата си България, още едно важно събитие в живота й се случва. Тази нощ гилдията на актьорите раздаде годишните си награди, а Мария е сред претендентите за отличията. Тя е с номинация за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в „Борат 2“. Останалите претендентки за наградата са Глен Клоуз за „Елегия Хилбили“, Оливия Колман за „Бащата“, Юн Юджун за „Минари“ и Хелена Ценгел за „Новини от света“. Церемонията за наградите на Гилдията на актьорите трябваше да се състои през март, но беше пренасрочена за по-късна дата, за да не съвпадне с шоуто за водещите музикални отличия „Грами“, пише вестник „България Днес“.