Финансови дрязги свалиха „Огън от любов“ от ефир!(Виж още)

Финансови дрязги свалиха „Огън от любов“ от ефир!(Виж още)
Гласувайте за статията

Финансови крамоли свалиха емблематичният хит „Огън от любов“ от ефир

Един от най-големите български хитове „Огън от любов“ в изпълнение на Васил Найденов и Силвия Кацарова бе свален от ефир и не можа да прозвучи в риалити формата „Като две капки вода“, узна HotArena.

Васил Найденов

Свалиха „Огън от любов“ на Васил Найденов от ефир

Според запознати причината за това са неуредени авторски права. Във вечерта на българските дуети Михаела Маринова трябваше да имитира Силвия Кацарова,

която не се появи в залата да я подкрепи. Когато дойде ред на Мишето, тя излезе заедно с Васил Найденов, но преобразена като Мария Илиева.

Двамата изпълниха „Болката отляво“, която е част от соловия репертоар на Кеца. Тъй като парчето има версия и с Мария Илиева в лайв от музикалните награди на БГ Радио преди години,

дуетът беше изфабрикуван изкуствено и подмени образа на Кацарова с този на Илиева.

Каква е причината за кардиналната смяна в дуетите, които бяха обявени още миналия понеделник? Предполага се, че всички обявени са уговорени предварително и потвърдили,

за да няма гафове като този. Уви, обаче ситуацията явно е друга и касае права и финансови уговорки, смятат едни.

Тази версия допълва ситуацията в която са един куп естрадни певици, които пропищяха от продуцент,

който фалшифицирал подписи (затова алармира първа рокаджийката Милена Славова), взимал права върху песни, чрез други уговорки и пояснения за компилации.

Става въпрос за Владислав Славов, който се оказа, че държи правата върху текста на „Огън от любов“.

Той информирал продукцията, че не Музикаутор, а той има права върху текста и ако то бъде изпълнено, ще трябва да му се плати.

Оказа се, че такива нотариални покани са отправяни и до други телевизии, които са искали да излъчват това и други парчета, пише Телеграф.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар