Тоалетът на Мария Бакалова „изби рибата“: Над 500 часа я шият!(Подробности)

Тоалетът на Мария Бакалова „изби рибата“: Над 500 часа я шият!(Подробности)
Гласувайте за статията

Роклята на Мария Бакалова взе акъла на всички на наградите!

Над 500 часа работа и около 400 ръчно зашити рози от тюл! Това е равносметката за приказната визия на Мария Бакалова, която впечатли с тоалет на наградите на Гилдията на актьорите, които се проведоха преди дни.

Мария Бакалова

Роклята на Мария Бакалова-истинско дизайнерско бижу

Заради външния си вид в сезона на наградите българката, която буквално завладя Холивуд, разписа името си в модната история.

Тоалетът й в стил „Алиса в Страната на чудесата“ е създаден специално за Мария от модна къща „Диор“, разкри стилистката на Бакалова Джесика Пастър.

Двете с Мария са искали тоалети за всички награди да са в романтичен и приказен нюанс. Моделът с дълъг ръкав е в черно-бял прозрачен шахматен стил от глава до пети, а към полата са зашити десетки яркочервени рози.

„От началото на наградния сезон с Мария искахме да създадем романтичен стил. Когато видях тази необикновена рокля, открих в нея романтиката и избухливостта, която търсихме. Виждам този тоалет като произведение на изкуството.

За този кариран ефект шивачите на Диор изрязваха всеки един панел с един пласт телесен цвят и два пласта черен тюл. След това всеки трипластов квадрат се зашиваше върху тъканта“, споделя как е бил изработен тоалетът топстилистката Пастър, пише „България Днес“.

Цялата работа по създаването на приказната рокля отнема общо 500 часа, включително и зашиването на цветята по нея.

Независимо че Мария не спечели наградата на Гилдията, тя впечатли редица модни експерти, която я откроиха сред най-добре облечените дами.

А след дни, на 25 април на живо, ще можем да видим българката на наградите „Оскар“, където е номинирана за поддържаща роля. Желаем й успех точно тогава!

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар