Васил Найденов прави концерт в пиано бар: Няма ваксина заради алергия! (виж тук)

0

Васил Найденов излиза пред публика на 13 май!

Легендата на българската естрада Васил Найденов отново се качва на сцената след пандемичните забрани, радват се най-големите му фенове. Най-добрият ни изпълнител ще забие вечните си хитове на живо на 13 май в пиано бар.

Васил Найденов
Васил Найденов спазва всички мерки срещу Ковид

„Спазвам всички противоепидемични мерки, не съм се ваксинирал все още, защото имам лека алергия, но вероятно и това ще направя в най-скоро време“, казва изпълнителят на „Синева“.

Васил Найденов знае как да се пази, но както споделя, никои не е застрахован да изкара вируса два или повече пъти.

„Всеки един от нас, хората, свикнали да работят на сцена, знае какво е да работиш сред мнозина. Ние през няколко вечери сме пред много хора на най-различни места и, общо взето, наистина живеем на колела и изведнъж тази рязка промяна.

На никой не му беше лесно не само аз, но и моите колеги трудно свикнахме да не работим и да не се срещаме с публиката. Въпросът обаче е да има някаква предпазливост, защото събирането на масови места крие рискове.

За съжаление нашата професия е в много неудобна позиция, защото при нас е свързано със страшно много хора и все още не знам как този проблем ще бъде преодолян. Срещите ни с публиката са проблемни. Това е част от занаята“, смята любимецът на всяко поколение, пише вестник „България Днес“.

Според него най-трудно да се върнат на старите си позиции ще имат изпълнителите, които работят с голям екип, тъй като сам трябва да си си всичко и поддръжка, и осветление, и звук.

„Понякога се смеем с колеги, че наистина по времето на соца всички имахме групи и беше по-лесно“, спомня си Кеца.

Междувременно стана ясно, че Найденов е получил първата си пенсия, след като навърши 70 години. Неговите документи отдавна са подадени в НОИ. По процедура срокът за получаване на възнаграждение за старост е четири месеца.

Забавянето при него и други естрадни певци е свързано с изчезването на документи от „Концертна дирекция“. По закон, за да се пенсионира, всеки българин трябва да подаде документ за трудов стаж.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.