Елизабет Втора не е на себе си

Елизабет Втора не е на себе си
Гласувайте за статията

Според историка Сара Ричардсън, кралицата ще отстъпва все повече и повече

Кралският историк и професор Сара Ричардсън твърди, че кралица Елизабет Втора не е същата след сполетялата я трагедия.

Те твърдят, че кралицата е дала знак за скорошното си оттегляне от трона.

Според кралския историк и професор по съвременна британска история в университета в Уорик – Сара Ричардсън, скоро владетелката може да напусне поста, пише „Evening Standard“.

Елизабет Втора

Според историка Сара Ричардсън, кралицата ще отстъпва все повече и повече

По думите на професора, смъртта на херцога на Единбург принц Филип буквално е съборила Елизабет Втора. Тя смята, че кончината му може да стане „повратна точка“ в бъдещето на монархията.

„В известен смисъл това е краят на една ера. Разбира се, кралицата ще продължи да изпълнява задълженията си, тя вече се е върнала частично на работа. Но за нея нещата никога няма да са същите“, отбелязва професор Сара Ричардсън.
Според нея, след трагедията Елизабет Втора все повече ще се отдалечава от социалните дейности, опитвайки се да изживее живота си на спокойствие.

„Мисля, че тя ще отстъпва все повече и повече, вече е над 90-годишна, и виждайки я там сама, след като повече от 70 години е била придружавана от Филип, мисля, че това е повратен момент“ казва историкът.

По думите на Сара Ричардсън, на кралицата не й е било лесно да се сбогува със съпруга си. Това за нея е било истинско изпитание.

За кралицата случилото се е било истинско изпитание

„Тя наистина има силно чувство за служба, дълг и протокол, присъствала е на много погребения в миналото и стриктно следва ритуалите и така нататък“, казва още Ричардсън.
Експертът смята също, че възстановяването на мира между херцога на Съсекс и херцозите на Кеймбридж е напълно реално.

„Цялото семейство, с изключение на кралицата, от параклиса се върна в замъка. Фактът, че Хари вървеше с Уилям и Кейт, може би е символ, че те имат желание да говорят и може би да се сближат“, обясни историкът.

Елизабет Втора наистина преживява смъртта на съпруга си много трудно. Журналистите обърнаха внимание на сломения й външен вид по време на траурната церемония. Кралицата беше без грим, с черна маска на лицето и едва се държеше на краката си, когато слизаше от колата.

Неутешимите сълзи на Елизабет Втора също попаднаха в кадър.
Журналистите на „The Sun“ пък успяха да разберат съдържанието на дамската чанта, която кралицата не пускаше ръцете си по време на церемонията.
Според семейни източници, в нея е имало два предмета със специално символично значение за кралицата – кърпичката на покойния принц Филип, както и тяхна снимка, направена в Малта.

Островната държава е специално място както за кралицата, така и за съпруга й. Като младоженци, между 1949 и 1951 г., двамата са живели в покрайнините на столицата Валета, докато принцът е бил морски офицер на фрегатата „HMS Magpie“.
По-късно Елизабет Втора говори за това време като за най-хубавите периоди в живота си. Причина за това е, че именно тогава е бил единствения път, в който е можела да живее „нормално“. Двойката се връща често в Малта, включително и за да отпразнува 60-годишнината от сватбата си през 2007 година, пише jenata.blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар